2013. április 5., péntek

Ombre hajfestés

Ki ne szeretne mindig divatos lenni? Figyeljük a sztárokat, a kifutókat. Ez nem csak öltözködésünkre van hatással, hanem frizuránkra, sőt a hajunk színére is. Egyre kevesebben vannak, akik makacsul ragaszkodnak eredeti hajszínükhöz. Ha te nem közéjük tartozol, bátran kipróbálhatod 2013. legtrendibb hajfestését.

Ombre stílus


Milyen az ombre hajfestés?

Fordított ombre
A francia "ombre" szó jelentése: árnyék, árnyalat. Már a tavalyi évben is kedvelt festési mód volt az ombre hajfestés, de az idén valószínűleg még népszerűbb lesz. Eredetileg olyan szőkítés vagy színezés, melynek során a hajvég világosabbá válik és ez napszítta hatást kelt. A tincseket fokozatos világosítják. Az idei évben már sokkal bátrabban alkalmazzák a színeket és megjelent a fordított ombre is, ahol a fejtetőn világosabb a haj, lefelé sötétedik. Egyenes vagy hullámos haj számára is ajánlható festés, melynek során gyakorlatilag bármilyen színkombináció választható ízlésünknek és hangulatunknak megfelelően. A haj színében a szivárvány minden színe megjelenhet - akár egyidejűleg is. Máskor olyan a festés eredménye, mintha csak véletlenül beleért volna a festékbe a haj vége. Maradhatunk természetesnek tűnő hajunkkal észrevétlenek is és kelthetünk feltűnést is.

Az ombre haj ápolása

Ombre hajfestés
Ha magadnak készíted el az ombre frizurát, lehetőleg ne szőkítéssel kezdd! Szép eredményt érhetsz el világosabb hajfestéket használva. Egy fogkefe segítségével szépen, fokozatosan viheted egyre följebb a hajadon a festéket, így szép lesz az átmenet. Ha az eredeti hajszíned marad felül, ennél a festésnél nem okozhat gondot a lenövés, ráérsz ritkábban festeni hajadat. Azonban ha ezt az ombre stílust választottad és szőkítésre volt szükség, különösen fontos hajad regenerálása. A hajvégeknek nem tesz jót az erőteljes szőkítés, ezt te is tudod. Szárazabbá válik a haj, könnyen törnek a hajszálak. Hajmosás után mindenképpen használj balzsamot és ha lehetséges hajvégápolót is. Hogy megtartsák szép színüket a tincsek, olykor érdemes hamvasító samponnal is átmosnod őket.

4 megjegyzés:

  1. Az én hajam igen göndör - a White Hairben csináltattam világos átmenetes ombret, nagyon szép lett,tényleg igaz,hogy göndör és egyenes hajon is jól mutat,de tény,hogy fontos a haj megfelelő ápolása

    VálaszTörlés
  2. Én is a white hairben csináltattam az ombre-m,imádom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És szépen megcsinálták ? A WH képeit elnézegetve tényleg ügyesek lehetnek.

      Törlés
    2. Sötét barnából megy át világos barnába,majd szőkébe,szép lett az átmenet nagyon. Kár,hogy magamnak nem tudom olyan szépen behullámosítani,mint ahogy ők csinálták meg nekem :(

      Törlés