2013. január 29., kedd

Francia manikűr

Természetes hatású, szolidan elegáns körmökre vágysz, melyek tisztaságot, ápoltságot sugallnak? A francia manikűr tökéletes választás lehet számodra! Nem csak manikűrös varázsolhat műalkotásokat kissé talán megfakult körmeidből. A francia manikűrt magad is elkészítheted!

Francia manikűr

Rövid vagy közepesen hosszú körmök ideális festési technikája.
A körmök végét fehérre, a többi részt pedig természetesnek tűnő rózsaszínre vagy halvány bézs színűre festjük. Körmünk lehet ovális vagy sarkos-szögletes formájú is. Használhatunk a festéshez sablont, de nagyon szép eredmény érhető el sablon nélkül is. Kaphatók kifejezetten a francia manikűr számára összeállított manikűr készletek, de ezekre nem feltétlenül van szükség. Ha tökéletes eredményre vágyunk, érdemes jó minőségű eszközökkel, festékekkel dolgozni.


Hogyan készül?

Francia manikűrA festést tökéletesen megtisztított, méretre igazított körmökön kezdd! Először egy vékony alapozó réteg kerüljön a körömre. Száradása után a körmök végét fesd fehérre ízlés szerinti szélességben. Sablon alkalmazásával kevesebb kézügyességet igényel a festés. Miután ez is tökéletesen megszáradt, jöhet a körmök többi részére a bézs lakk egy-két rétegben. Befejezésnek vigyél fel egy réteg fedőlakkot, ez megóvja körmeid a gyors kopástól!

Fekete francia manikűr

Fekete francia manikűr
Ha már unod a természetes színeket, megpróbálkozhatsz ezzel is. Elegáns, feltűnő, de nem közönséges.
A festési eljárás ugyanaz, mint a hagyományos francia manikűrnél.
A fehéret fényes fekete, a bézs lakkot pedig matt fekete körömlakkal kell helyettesítened! A rétegek szélességét kedved szerint változtathatod. A fényes fekete helyett esetleg ezüst színűvel is próbálkozhatsz.


Fordított francia manikűr

Fordított francia manikűr
Ennél a festési eljárásnál a körmök tetején marad egy halvány félhold alakú folt. Használhatsz félhold alakú sablont, de festhetsz anélkül is.
Az első réteg a halvány színű körömlakk, erre kerül fel száradás után a sötétebb. Befejezésként ekkor is fedőlakkot kell felvinned!
Ennél a festési módnál bátrabban használhatod a színeket, mint a hagyományos francia manikűrnél. Próbálkozhatsz a vörös különböző árnyalataival is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése