2013. február 12., kedd

Azok a szexi füstös szemek

Még mindig divat a szexi, füstös szem. Már nem "kötelező" a fekete, nyugodtan próbálkozhatsz más színekkel is. Szürke, lila, csokoládébarna, akár egy kis arany vagy ezüst csillogással is megbolondítva - ez sem tilos. Ha jól választod meg az árnyalatot, kiemeli szemed színét. Ha buliba készülsz, bátrabban használhatod a ceruzát, de - finomítva picit - nappalra is felteheted ezt a sminket!

Amire szükséged lesz


Smokey paletták
A füstös szem készítésének titka a satírozásban rejlik. Ideális esetben a rendelkezésedre áll szemhéjfestékből egy szín három árnyalata és egy puha szemceruza. Nagyon jó ehhez a smoky ceruza , mivel a végén lévő apró ecsettel a különböző árnyalatok szépen összemoshatók. Ha nincs ilyened, akkor sem kell kétségbe esni - egy egyszerű szemceruza és egy fültisztító is meg fog felelni. Tartósabbá teszi a sminket, ha egy kis alapozót viszel fel festés előtt a szemhéjadra.

A füstös szem készítése

Füstös szem készítése

Első lépésben a festék legvilágosabb árnyalatát vidd fel a belső szemzugba és a szemöldökcsontra! Ezután a szemceruzával egy erős, vastag, határozott vonalat húzz a felső szemhéjadon, a szempillák tövében! Ezt a külső szemzug felől szélesítsd ki, majd satírozd el a szélét! Erre kerülhet a szemhéjfesték legsötétebb árnyalata. A világos és sötét részek közti területre, illetve azok találkozásának vonalára jön a középső árnyalat. Vigyázz, hogy ne maradjon éles határvonal sehol, szépen össze legyenek dolgozva a színek! Az alsó szemhéjon is rajzolj a szempillák tövéhez egy határozott vonalat! Ez vékonyabb legyen, a külső szemzug felé is csak enyhén szélesedjen! Festés közben többször ellenőrizd, hogy a két szemeden egyforma-e a smink!
Amennyiben tökéletes hatást szeretnél, ezután következhet a spirál felül, majd az alsó szempillákon.
Mivel ennél a sminknél a szemek hangsúlyosak, a szádra lehetőleg csak szájfény kerüljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése