2013. február 26., kedd

Göndör fürtök

Ha egy középiskolai leánykollégiumban benéznénk a szekrényekbe, könnyen megállapíthatnánk, melyik ifjú hölgynek egyenes és melyiknek göndör a haja. A szekrények többségében hajsütővas, kisebb hányadában pedig hajvasaló lapul ugyanis valahol egy polcon. Bármilyen a haja egy nőnek, éppen az ellenkezőjét szeretné.

Göndör haj



Segítség, begöndörödött!


Rövid göndör haj
Kislány korodban szőkés hajadba göndör fürtöket álmodtál. Jött a serdülőkor és az álomból valóság lett, de te nem örülsz ennek. A hormonok változása hatott a hajszálak szerkezetére is. Legnagyobb bosszúságodra egy-egy hajmosás után báránykára emlékeztető a frizurád, te pedig a hajvasaló bevetésével igyekszel simává varázsolni fürtjeidet. Talán már az ollót is bevetetted, remélvén, hogy megszabadít a göndör tincsektől. Hiába vágod rövidebbre, a tincsek még göndörebbek lesznek. A nők többségének egyenes szálú a haja. Be kell látnod, hogy a nők nagy része éppen ezért irigyel is téged. Nem megszabadulnod kell a göndör fürtöktől, hanem ápolni őket. Szeresd göndör tincseidet és légy büszke rájuk!

A göndör haj ápolása


Bontófésű
A göndör haj hajlamos a kiszáradásra, töredezésre. Könnyen elveszíti fényét. Válassz kifejezetten göndör hajra ajánlott sampont és ne moss túl gyakran hajat - legfeljebb hetente kétszer! Az alkohol szárító hatása miatt semmiképp nem ajánlott alkoholtartalmú hajápoló szerek használata.
Talán valamivel nehezebb vele a vizes hajat kifésülni, mégis javasolt, hogy hajkefe helyett inkább ritka fogú bontó fésűt használj. Felejtsd el a hajvasalót! Biztosan árt a hajszálaknak, bármennyire "gyengéd" is hozzájuk a készülék leírása szerint.
A hajszárító is sok kárt tehet hajadban, ezért csak langyos levegővel és csak rövid ideig szárítsd hajadat - inkább maradjon egy picit nedves.
Nem érdemes túl sokáig és túl gyakran fésülködni, mert a szétzilált tincsek kócos benyomást keltenek. Ha zavar, hogy a párától is begöndörödnek tincseid, használj hajon hagyható balzsamot, szilikon tartalmú hajápolószereket. Ezek védik a nedvességtől a hajad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése