2013. augusztus 4., vasárnap

Szabadulj meg a borotvától! - 2. rész

Nők és férfiak egyaránt küzdenek a szőrtelenítés problémájával. Sima bőrfelületre vágynak és nem kivétel ez alól gyakorlatilag egyetlen testrész sem. Egyre jobban terjed az intim területek szőrtelenítése is. Van aki divatból, van aki higiéniai okokra hivatkozva ragaszkodik hozzá. Beláthatjuk, hogy a borosta vagy a mindennapi borotválás elég kényelmetlen lenne ezeken a területeken, ezért érdemes olyan módszerhez folyamodnunk, amely végleges szőrtelenítést eredményez.
Intim szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés
A bármely testfelületen alkalmazható lézeres besugárzás során az elnyelődött sugárzás hőenergiává alakulva roncsolja a szőrtüszőket. Költséges eljárás és csak orvos végezheti. Egy-egy beavatkozás pár perctől 1-1,5 óráig tarthat a felület nagyságától függően. A lézeres szőrtelenítés alatt hideg levegővel hűtik a bőrt. Egy 5-6 kezelésből álló sorozat csaknem 100%-ban elpusztítja a szőrtüszőket. A bőr pigmentáltsága, illetve a kezelendő bőrfelület nagysága befolyásolja elsősorban az alkalmazott fényforrás megválasztását.
Fényérzékenységet okozó gyógyszerek vagy krémek, napozás, szoláriumozás után meghatározott ideig nem végezhető lézeres szőrtelenítés.

IPL (villanófényes szőrtelenítés)

IPL kezelés
A lézeres kezelés továbbfejlesztett változata. Az eljárás megfelelő minőségű IPL készülék alkalmazása esetén kevésbé kellemetlen, mint a hagyományos lézeres kezelés.
A nagy energiájú villanások egyszerre nagyobb felületen képesek elpusztítani a szőrtüszőket.
Az IPL kezelés is eredményezhet átmeneti bőrpirosodást.
Hátránya ugyanaz, mint az előző eljárásnak: a nagyon világos és az ősz szőrszálaknál nem elég hatásos. A sugárzást a szőrtüszőkben lévő festékanyagnak, a melaninnak kellene elnyelnie, az pedig ez esetben igen kevés.

SHR-technológia

SHR-technológia
Végleges szőrtelenítést eredményez ez az új, kíméletes eljárás is.
Az SHR (Super Hair Removal)-technológiával történő szőrtelenítés során alacsony energiájú pulzáló besugárzással fokozatosan melegítik fel a szőrtüszőket. Az SHR kezelés alatt csak fokozódó melegedést lehet érezni. Nagy előnye a lézeres szőrtelenítéssel szemben nem csak fájdalommentességében rejlik. Eredményesen alkalmazható világos szőrszálak és lebarnult bőrfelület esetén is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése