2013. május 23., csütörtök

Hajhosszabbítás

Melyik nő ne vágyna időnként hosszú, dús, szemet gyönyörködtető hajkoronára? Valószínűleg te is érezted már ezt az érzést. Még ha szép, egészséges, hosszú hajad van, akkor is, hiszen lehetne még dúsabb, még hosszabb... Ez ma már nem elérhetetlen vágyálom és nem is kerül évekbe megnöveszteni a hajadat. Mindössze néhány óra, némi pénz és természetesen egy jó szakember szükséges hozzá.

Hosszú haj

Hajhosszabbítás előtt

Hajhosszabbítási segítség
Elengedhetetlen valódi szakember felkeresése. Ő a hajad vizsgálata alapján fog tanácsot adni, póthajat ajánlani.
Általánosságban elmondható, hogy - hacsak nem nagyon rövid a hajad - legfeljebb a saját hajad hosszának kétszeresére célszerű hosszabbíttatni a hajad, mivel ekkor még károsodás nélkül elviseli fejbőröd a megnövekedett terhelést.
Ha vékony szálú a hajad, akár 10 dkg póthaj is elegendő lehet, de dús, vastag szálú hajnál ennek csaknem a kétszerese szükséges. Ha csak dúsítani szeretnéd hajkoronádat, akkor természetesen kevesebb is elég. Fontos, hogy jó minőségű póthajat válassz! Ha túl olcsó a póthaj és maga a hajhosszabbítás, akkor már kezdhetsz is gyanakodni, hogy talán máshol kellene próbálkoznod. Ez ugyanis nem pár ezer forintos eljárás. Legalább 50-100 ezer forintos árra számíthatsz a póthaj minőségétől és a hajhossztól függően. A csodáló tekinteteket ezért az árért mintegy 3 hónapig gyűjtheted majd be.

Hajhosszabbítási technikák

Keratinos hajhosszabbítás
Mivel néhány technika már túlhaladottá vált, nincs értelme mindegyiket részletesen leírni.
Mikro keratinos hőillesztés - Mivel a keratin hajunk és körmünk természetes építőanyaga, ez az eljárás tekinthető a legkíméletesebbnek. A saját hajat apró tincsekre szedik, hozzáillesztik a póthajat ugyancsak apró tincsekben, majd keratinnal egymáshoz ragasztják őket. A hőre megkötő keratin természetes, észrevehetetlen és tartós rögzítést tesz lehetővé.
Mikro gyűrűzés - Pici szilikonos gyűrűkkel rögzítik egymáshoz a tincseket. Ez is kíméletes hajhosszabbítási eljárás.
Hüvelyes hajhosszabbítás - A tincseket ez esetben apró csövecskékkel szorítják egymáshoz. Stabilabb, tartósabb eljárás, mint az előző. Akár egy hónapot is nyerhetünk még pluszban vele.
Hajfelvarrás - Saját fonatra vagy a hajtőre rögzített szilikonos mikro gyűrűkre kerül a varrás. Az utóbbi valamivel korszerűbb eljárás, természetesebb hatású frizurát eredményez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése