2013. június 13., csütörtök

Hajnövesztés

Elismerten vagy titokban, de minden nő irigyli a másik gyönyörű hajkoronáját - főleg ha az eredeti. Nagyon sok kislánynak hosszú a haja. Az anyukák többsége büszke kislánya eme ékességére. Aztán a kislányokból nagy lányok lesznek, aminek egyik ismertetőjeleként általában levágatják a hajukat. Nem sokkal később pedig sziszifuszi hajnövesztésbe fognak...

Hosszú hajú lányok


Az első lépések

Hajvágás
A hajnövesztéshez nem elég az elhatározás, hogy "mostantól nincs olló". Mint a legtöbb kitűzött cél esetében, itt is érdemes tervet készíteni. Tudnod kell, hogy a haj átlag egy centimétert nő egy hónap alatt, tehát évekbe kerülhet a kívánt hajhosszúság elérése. Ezalatt az idő alatt sok türelemre lesz szükséged.
Fodrászodat nem érdemes túl sűrűn meglátogatnod majd, hiszen akkor valóban sziszifuszi munka lesz próbálkozásodból. Amennyit nő a hajad, ő annyit le is vág belőle. Az elhatározás után viszont mindenképpen célszerű felkeresned. Megfelelő alakúra vágja hajadat, hogy könnyen tudd kezelni a növesztés alatt.

A hajnövesztés fortélyai

Hajnövesztés
Néhány alapszabályt fontos betartanod, ha nem csak hosszú, hanem szép hajat is akarsz.
A legfontosabb, hogy a növesztés alatt fokozottabban ápold a hajadat és a fejbőrödet. Kívülről és belülről egyaránt, vagyis figyelj a hajápolószerek összetételére és a táplálkozásra is! Ne moss túl gyakran hajat és kerüld a szilikonos hajápolókat. Ezek ugyan simává és kifésülhetővé teszik a hajat, de azáltal, hogy a szilikon beburkolja a hajszálakat, a tápláló balzsamoktól, hajpakolásoktól is elzárja őket.
Kerülj mindent, ami töredezetté teheti a hajszálakat! A fém vagy műanyag sörtéjű hajkefék helyett inkább természetes anyagból készültet használj! Még kíméletesebb lesz, ha csak nagy fogú fésűt veszel a kezedbe hajkefe helyett. Tartsd távol magad a hajsütővasaktól! A hajvasalás és a göndörítés egyaránt árt a hajszálaknak. A hajszárítóval is óvatosan bánj: soha ne legyen forró a hajadra fújt levegő!
Ha valóban komolyan gondolod a hajnövesztést, akkor mondj le a durva hajfestésről, szőkítésről! A henna kíméletesebb, de mielőtt arra váltanál, feltétlenül várj néhány hónapot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése